– Ne viskas man sekasi sklandžiai, – atsakė Helena. – “Mano patėvis nuolat mane bara.

– Taigi, koks tavo vardas, mažoji gražuole? – Nepažįstamasis pritūpė šalia mergaitės.
– Helena! – atsakė mergaitė. – O tu?
– Aš esu Karlas, ir mes su tavo mama ketiname gyventi kartu. Dabar mes – tu, aš ir tavo mama – esame viena šeima!

Netrukus mama ir Helena persikraustė pas Karlą. Patėvis turėjo erdvų trijų kambarių butą, kuriame Helena gavo atskirą kambarį. Karlas buvo malonus, nuolat pirko mergaitei saldainių ir žaislų, bet jos pačios tėvas skambindavo tik tada, kai norėdavo susipykti su mama.

Tada motina pasakė Helenai, kad jos tėvas turi naują šeimą ir jie persikėlė gyventi kitur. Mergaitei buvo skaudu, nes ji jį mylėjo. Motina galėjo ant jos rėkti ir pliaukštelėti per užpakalį, bet tėvas to niekada nedarė. Helena puikiai prisiminė, kad kai tėvai skyrėsi, motina šaukė ant tėvo, net norėjo jį mušti. Mergaitės atmintyje visam laikui įsirėžė frazė, kurią motina galiausiai pasakė tėvui:

– Nemanyk, kad tu pirmas gavai man ragus, tu juos turi jau seniai, kaip elnias!

Po to mama susikrovė jų daiktus ir jie išvyko gyventi pas močiutę. Mergaitė niekaip negalėjo suprasti, iš kur jos tėvas turi ragus, jei vaikščiojo plikas ir ant galvos neturėjo net plaukų. Tada mama ir tėtis išsiskyrė visam laikui.

Karolis buvo geras iki tos dienos, kai Helena nuėjo į pirmą klasę. Mergaitė nemėgo mokyklos, bet per pertraukas būdavo išdykusi, todėl tėvai dažnai ją kviesdavo į mokyklą, o kartais vietoj mamos tekdavo eiti Karlui. Patėvis rimtai žiūrėjo į patėvio dukters mokymąsi ir dažnai pats mokėsi su ja pamokų.

– Tu man esi niekas, todėl negali manęs auklėti! – Kartais Helena sakydavo dėdei Vovui frazę, kurią buvo girdėjusi iš močiutės.
– Iš tikrųjų aš esu tavo tėvas, nes aš tave maitinu ir aprengiu. – Karlas atsakydavo.

Kai Helenai sukako dešimt metų, jos tėvas grįžo į miestą. Tuo metu ji jau puikiai žinojo, ką reiškia frazė “daryti ragus”. “Tikriausiai ir antroji sutuoktinė jam darė ragus, todėl jis ją paliko”, – tuomet sakė jos motina. Grįžęs tėvas paprašė leidimo pasimatyti su dukra. Motina sutiko. Helena ir tėvas mielai susitiko.

– Dukra, kaip tau sekasi? – paklausė tėvas.
– Man sekasi nelabai gerai, – atsakė Helena. – Mano patėvis visada mane bara.
– Jis tau niekas, kokią teisę jis turi ant tavęs šaukti? – Tėvas supyko.
– Net močiutė taip sako, o jam tai nerūpi. – Helena perdėjo, nes Karlas niekada nebuvo pakėlęs ant jos balso. Ji tik norėjo, kad tėvas dėl jos susirūpintų.
– Gerai, aš tuo pasirūpinsiu. – pasakė tėtis.

Vaikščiodami po parką jie sužinojo, kad iš visų ten įrengtų atrakcionų vaikai gali važinėtis tik aštuoniais, o visais kitais atrakcionais vaikai gali važinėtis tik su suaugusiaisiais, bet tėtis atsisakė važinėtis. Tada Helena užsiminė tėčiui, kad artėja jos gimtadienis ir ji svajoja apie naują išmanųjį telefoną. Atėjusi pasiimti dukros mama pasakė, kad Karlas niekada ant jos nešaukia, bet tėtis jos neklausė.

– Mano tėvas yra tikras šykštuolis! – pasakė Helena Karlui. – Norėjau pasivažinėti, o jis man neleido, o parke net nieko nenupirko, tik ledų, ir viskas. Mes tik pasivaikščiojome po parką, ir viskas. Carl, tu esi geresnis už mano tėtį.
– Ištaisykime mano tėčio klaidą ir praleiskime šį savaitgalį vaikų pramogų centre.

Tačiau suplanuotą išvyką sutrukdė tai, kad per pietus Karlas turėjo bėgti į darbą, todėl vietoj vandens parko jie grįžo namo. Karlas taip pat nekreipė dėmesio į užuominas apie naują išmanųjį telefoną.

– Tėti, Karlas mane apgavo! – pro ašaras tėvui pasakė Helena. – Jis pasakė, kad savaitgalį važiuosime į vaikų centrą, o ten leido tik laipioti virvėmis. Jis sakė, kad daugiau nieko nenusipelniau, nei kelionės į vandens parką, nei naujo išmaniojo telefono.

Nors tai buvo grynų gryniausias melas, tėvui šis melas padarė stebuklingą poveikį ir jis nupirko savo mergaitei išmanųjį telefoną. Paskutinį kartą jis atsižvelgė į dukros užuominą, bet, įvykiui pasisukus taip, reikėjo išpildyti vaiko svajonę. Tačiau tėvas nupirko savo mergaitei biudžetinę versiją, nes neturėjo pakankamai pinigų šauniajam.

– Negalėjai atvykti į gimtadienį? – paklausė Karlas.
– Aš svajoju apie šunį! – atsakė mergaitė.
– Bet ne apie tokį, nes reikia ją vedžioti, o tu ir taip visą laiką tinginiauji! – atsakė patėvis.

Po jo žodžių Heleną ištiko isterija, ji tuoj pat paskambino tėvui ir ėmė skųstis:
– Tėveli, prašau, paimk mane nuo jų! Karlai, jis tik priekabiauja prie manęs ir mane moko. – verkė mergaitė.

Po to visi ėmė tarpusavyje barti ir tvarkyti reikalus. Kol visa tai vyko, Heleną išsiuntė pas močiutę, o paskui pas ją su daiktais atvažiavo mama ir pasakė, kad išsiskiria su Karlu.

Suaugusieji suprato Helenos gudrumą. Jos tėvas grįžo pas žmoną, nes ji buvo nėščia. Dabar Helena neturės naujo išmaniojo telefono ar šunelio, o močiutė tikrai neleis jai net katės!

 

Rate article
– Ne viskas man sekasi sklandžiai, – atsakė Helena. – “Mano patėvis nuolat mane bara.