На 1-ви ден от месеца не можах да се сдържа повече и попитах съпруга си къде е заплатата му. Вече не можех да понасям факта, че всичко падаше на моите плещи, а той изглеждаше много удобно.

Женени сме от 4 години и през това време на практика издържам и двамата сама, тъй като никога не виждам заплатата му. Преди се примирявах лесно, но сега нещата станаха много по-сложни и не знам какво да правя и как да постъпя. Когато се запознах със съпруга си преди 10 години, той вече беше женен и имаше син. Той и бившата му съпруга се опитаха да живеят заедно, но бракът не продължи дълго и Дейвид остави апартамента на съпругата си и се върна да живее в семейното жилище. Когато се срещнахме и започнахме връзка, почти имах чувството, че той живее за моя сметка. След като се оженихме, той се премести при мен. Оттогава свекърва ми купи апартамент, но не е регистрирала в него нито един от синовете си. Тя позволи на сина ми да живее в собствената си къща, но ми нареди да регистрирам съпруга си в моя апартамент     .

дейвид работи като администратор в един магазин и работата му е трудна. Разбирам, че той често е напрегнат и понякога поведението му е неадекватно. Преди се опитвах да решавам проблемите ни по мирен начин, но сега това става трудно. Например, когато просто се опитам да обсъдя с него неща от ежедневието, той се ядосва и казва, че му “бъркам в главата”. Понякога казва много обидни неща за това как изглеждам или какво правя. Дейвид изглежда не разбира, че имам нужда от подкрепа и разбиране. Когато и двамата имаме много грижи, изглежда, че ситуацията не може да бъде разрешена, затова той просто се събира и отива в дома на майка си. Не издържах и няколко дни по-късно го помолих да се върне при мен, защото бях толкова тъжна. Дори не говоря за работата. Живеем заедно от 4 години, но никога не съм го виждала да донесе вкъщи и една стотинка. Живеем в моя апартамент и аз плащам за комунални услуги, храна, битова химия и т.н. Когато заеквам за пари, той винаги има един и същ отговор: спестява пари, за да построи мечтаната ни къща в село близо до града. Но се съмнявам дали някога ще видя тази мечта да се сбъдне    .

Тази година стана по-трудно. Сметките за комунални услуги станаха твърде големи за нас и аз осъзнах, че не мога да плащам всичко сама, затова помолих съпруга си за помощ. Той обеща да ми даде пари, но мина един месец и все още не бях получила никакви пари от Давид. На 1-ви ден от месеца не можах да се сдържа повече и попитах съпруга ми къде е заплатата му. Не можех повече да понасям факта, че всичко падаше на моите плещи, а той изглеждаше много удобно. Дейвид само ме погледна и отиде да си събере нещата. Нямаше отговор на въпроса ми. Напоследък той винаги реагира по този начин – събира си нещата и ме оставя в къщата на родителите си. Сигурен е, че така или иначе ще изтичам при него и ще го помоля да се върне. Дейвид отново си тръгна, а аз се почувствах изплашена. Много ми се искаше да му се обадя и да го помоля да се върне. Но се държа с всички сили да не го направя, защото по този начин не можеш да изградиш нормална връзка. Може би и аз нося своя дял от вината. Дейвид е егоист и аз го знаех, въпреки че винаги съм си затваряла очите за това. Той винаги обвинява някой друг за всичко, дори когато става дума за първата му съпруга. Дейвид живее само за себе си. Кажете ми как да постъпя в тази ситуация, струва ли си да се развеждам?

 

 

Rate article
На 1-ви ден от месеца не можах да се сдържа повече и попитах съпруга си къде е заплатата му. Вече не можех да понасям факта, че всичко падаше на моите плещи, а той изглеждаше много удобно.