Močiutė buvo puiki, kol atsisakė mokėti už anūko darželį

Aš ir mano šeima gyvename labai kukliai. Auginame sūnų. Jam tik treji metai. Pirmiausia jį atidaviau į darželį. Metų pradžioje. Išėjau į darbą, baigėsi mano motinystės atostogos, bet tai mūsų biudžetui didelės įtakos neturėjo. Mes ir toliau gyvename skurdžiai. Net nepirkome nieko papildomai, bet vos suduriame galą su galu.

Mėnesinio mokesčio už darželį suma yra du su puse tūkstančio. Buvome gana patenkinti. Ant papildomų užsiėmimų vaiko neužregistravome – nieko nėra.

Vieną dieną mus aplankė mama. Ji pasiliko dvi savaites. Ji rūpinosi anūku, vedžiojo jį į sodą ir taip pat parsivežė atgal. Kai grįžome namo, pradėjome tai daryti patys. Ir tada gavome darželio auklėtojos sąskaitą penkiems tūkstančiams rublių. Dar vienas mokėjimas. Aš buvau šokiruota! Pasirodo, mama nusprendė užrašyti sūnų į kelis papildomus užsiėmimus, įskaitant logopedą, sportą ir šokius.

Kai baigėsi mėnuo, viską atšaukiau. Tik už praėjusį laiką jau reikėjo mokėti. Su vyru pradėjome galvoti, iš kur gauti pinigų. Mano vyras pasiūlė pasiskolinti iš savo mamos. Taip ir padarėme. Po žinios, kokiu tikslu skolinomės pinigų, mano uošvė pranešė, kad sutinka sumokėti už papildomus ratus. Vyrui ir mamai pasikalbėjus, lėšos atkeliavo į mano kortelę su užrašu, skirtu anūkui.

Tiesą sakant, iš pradžių jaučiausi nejaukiai, kad mano uošvė nusprendė mums padėti. Kaip mes su vyru galime būti laikomi tėvais, jei nesugebame pasirūpinti savo vieninteliu sūnumi? Vėliau pripratau prie kasmėnesinių kvitų ir supratau, kad tame nėra nieko blogo. Tiesą sakant, kodėl močiutė neturėtų mokėti už anūko laisvalaikį? Tas pats, jei ji jam dovanoja žaislų ar daiktų.

Mano uošvė jau dvejus metus moka už mano anūko užsiėmimus. Ji niekada nevėlavo sumokėti. Mes jai niekada net neprimindavome ir neprašėme. Metai darželyje prieš mokyklą yra patys svarbiausi. Juk visuose etapuose buvo ruošiamasi. Šie užsiėmimai nebuvo nemokami. Per porą metų mes su sutuoktiniu nepasitaisėme. Taigi vėl iškilo mokėjimo klausimas. Kaip pasiruošti mokyklai nelankant šių užsiėmimų? Moksleivis gerai įsisavins medžiagą, jei mokės rašyti ir skaityti. Priešingu atveju jis pradės atsilikti nuo programos.

Paskambinau savo uošvei ir bandžiau ją įkalbėti, kad atšauktų užsiėmimus pas logopedą. Mano sūnus kalbėjo gerai ir logopedo nebereikėjo. O vietoj to pinigai galėjo būti nukreipti į mokyklinį priešmokyklinį ugdymą. Mano uošvė dalykiškai pasakė, kad ji nemokės už parengiamuosius užsiėmimus ir kad logopedo užsiėmimus tikrai reikėtų atšaukti. Jai net būtų lengviau.

Po poros dienų nuėjau pasidaryti manikiūro. O mano vyras ir sūnus nuėjo pas mano uošvę. Grįžusi namo pamačiau, kad mano vyras nusiminęs ir piktas. Iš karto supratau, kas negerai. Mano anūkas pasakė močiutei, kad nelankė jokių užsiėmimų. Bet vietoj to jis ruošėsi eiti į pirmą klasę. Mano vyro mama baisiai supyko. Ji pavadino mus melagiais ir apkaltino piktumu. Taip pat pridūrė, kad daugiau iš jos nematysime jokių pinigų. Ir liepė mums grąžinti jai tai, ką išleidome prieš mėnesį.

Aš jai perskambinau, pasiūliau derėtis, bet ji manęs net nepaklausė. Ji tiesiog nurašė tai į faktą. Ji niekam neleido jos apgaudinėti. Jai jau gana. O už pamokas turėsime susimokėti patys.

Taigi dabar nežinau, ką daryti. Kadangi mano uošvė nebemoka už darželį, už užsiėmimus nemokėsime. O mano vyras, be viso kito, stojo motinos pusėn. Tikriausiai ji jam perdavė daug nesąmonių, kuriomis jis patikėjo. Ji gerai su juo padirbėjo, ar ne?

 

 

Rate article
Močiutė buvo puiki, kol atsisakė mokėti už anūko darželį