– Mergaite, ką tu čia veiki? Kokį kūdikį laikote?

Aš mylėjau savo sūnų – jis buvo mano gyvenimo prasmė.
– O kaip dėl Saros? – Paklausiau sūnaus apie jo merginą.
– Mes išsiskyrėme.

Nustebau, nes maniau, kad bus vestuvės. Jie tikrai gerai atrodė kartu. Žinoma, buvau nusiminusi, kad viskas taip liūdnai baigėsi, bet į jų santykius nesigilinau.

Mano sūnus išvyko. Reguliariai bendravome vienas su kitu. Jis susirado darbą, draugų, o netrukus ir savo meilę. Man neliko nieko kito, kaip tik laukti, kol susitiksiu su šia ,,meile”. Tiesa, sūnus neskubėjo mūsų supažindinti. Įsigijau kačiuką ir juo rūpinausi.

Vieną dieną grįžau iš darbo ir išgirdau švelnų šnabždesį:
– Sveiki!

Pakėliau akis ir tamsoje pamačiau Saros siluetą. Ji ant rankų laikė kūdikį.
– Mergaite, ką tu čia veiki? Kokį kūdikį laikai ant rankų?
– Gali mane teisti, bet tai tavo anūkė. Bijojau sakyti Džekui apie nėštumą, nes mes išsiskyrėme blogai. Grįžau pas mamą ir ten pagimdžiau kūdikį. Mama mirė prieš mėnesį, o kitų giminaičių neturiu. Todėl atvažiavau pas tave.
– Kokie vis dėlto tavo planai?
– Manau, kad turėsiu atiduoti savo vaiką į vaikų namus. Net neturiu kur gyventi. Aš tiesiog atėjau… Jei man kas nors atsitiks, galėsi aplankyti savo anūkę, prašau.
– Nebūk kvailas. Mes ją auginsime kartu. Eime pas mane į namus.

Taigi aš priglaudžiau Sarą ir jos dukrą. Mergaitė buvo labai panaši į jos sūnų, todėl neabejojau mergaitės žodžiais. Sara padėjo man tvarkytis namuose, o aš uždirbau pinigų – gyvenome visai neblogai. Tada paskambino Džekas ir pasakė, kad netrukus atvyks. Nežinojau, ar jis bus vienas, ar ne. Mano sūnus nenorėjo atsakyti į šį klausimą.

Kai atvažiavo Džekas, kaip tik maitinau mažąją mergaitę.
– O, kas tas mūsų gražuolis?
– Sūnau, tai tavo dukra.
– Oho. Ir aš taip pat ne vienas, – pasakė Džekas ir įnešė lopšinę į butą.
– O kas tai yra?
– Tai mano sūnus. Jo motina mirė gimdydama, negalėjau jo palikti.

Sara išėjo į koridorių ir ilgai žiūrėjo į Džeką. Visą vakarą jie kalbėjosi vieni – aš nesikišau į jų reikalus. Bet svarbiausia, kad po metų mes susituokėme ir abu vaikai augo pilnoje šeimoje.

Dabar mano sūnus statosi didelį namą, kad išsikraustytų iš ankšto buto. Taip pat atskleisiu paslaptį, kad labai greitai turėsiu trečią anūką. Kokia palaima!

Rate article
– Mergaite, ką tu čia veiki? Kokį kūdikį laikote?