Когато със съпруга ми бяхме бедни, свекърва ми си купи кожено палто, телевизор и живееше като кралица .

Но години по-късно тя се върна на сцената!

Когато бях на 18 години, забременях. Родителите ми не ме подкрепяха, смятаха, че е твърде рано да имам дете. Съпругът ми току-що беше призован в армията. Бабите и от двете страни говореха в един глас:

-“Детето е ваш проблем.

– Аз не искам да се грижа за твоето дете сега – каза ми майка ми.

А свекърва ми изобщо не искаше да говори с мен.
Започнах да живея с леля ми от страната на баща ми.

По това време тя беше на 38 години, нямаше деца и беше посветила живота си изключително на работата си. Тя не съдеше баща ми и майка ми :

– Разбирам ги – не е било лесно времето, когато сте се родили. Вложили са много труд във вас. Имало е моменти, в които не е имало какво да се яде. Баща ми разтоварваше вагони през нощта, за да изкара малко пари.

– Но сега те са добре осигурени. Татко получава висока заплата и имат апартамент с две спални. Мама също работи. А на мен ми предстои да родя дете.

-Наистина ли няма да им пука ? – попитах леля ми.

– Те просто искат да живеят повече за себе си. Не бива да ги съдиш. Те със сигурност ще се вразумят по-късно.

Не получих никаква подкрепа от тях. Опаковах всичките си вещи и се преместих при леля ми.

Когато съпругът ми се върна от армията, синът ни беше на година и половина. По време на отсъствието му свекърва ми никога не дойде да види внука си. Родителите ми дойдоха да ме видят само два пъти.

Съпругът ми отиде да работи като автомеханик, искаше да завърши обучението си по същото време, но не се получи. Продължихме да живеем с леля ми. Когато синът ми започна да ходи на детска градина, а аз си намерих работа, леля ми трябваше да се премести в друг район. Затова се преместихме в апартамент под наем.
Известно време по-късно бабата на съпруга ми почина.

Свекърва ми продаде апартамента на баба си и сама направи ремонт и купи всичко, което искаше. Съпругът ми я убеждаваше да не продава апартамента, дори й предложи да й плаща месечна вноска и след това да купи апартамента обратно, но без резултат.

– Защо трябва да жертвам интересите си и живота си? Отдавна искам да направя ремонт. Бихте ли го направили за мен? – подхвърлила свекървата в отговор на молбата на сина си.

Пет години по-късно се роди дъщеря ни. Бяхме наясно, че се нуждаем от собствено жилище. Съпругът ми започна работа в чужбина. Събирането на пари за апартамент обаче не беше толкова лесно. Продължих да живея с децата в апартамент под наем.

Майка ми, от друга страна, остана сама в тристаен апартамент, баща ми се разведе с нея преди две години, но за съжаление там нямаше място за собствената ѝ дъщеря и внуци. Аз също не можех да отида при свекърва си. Тя непрекъснато правеше ремонт и не бързаше да помага.

Съпругът ми работеше в чужбина. След няколко години успяхме да си купим собствен апартамент. Без никаква помощ.

Сега големият ни син завършва осми клас, а дъщеря ни е във втори клас. Познавам добре стойността на парите. Спестявахме всяка стотинка. Вече нямаме тези проблеми. Всеки от нас има собствена кола, всяка година ходим на почивка на море.

Единственият човек, на когото сме наистина благодарни, е леля ми. Тя винаги може да ни се обади и да ни помоли за помощ.

Родителите ни, от друга страна, са изпаднали в тежко положение. Майка ми беше съкратена от работа, наскоро се обади и помоли за помощ, но аз отказах.

Свекърва ми е в подобно положение. Тя се пенсионира и не иска да живее скромно. Похарчи всички пари, които получи от продажбата на апартамента си преди време. Съпругът ми също отказа да ѝ помогне. Той я посъветва да продаде големия, ремонтиран апартамент и да си купи едностаен.

Съпругът ми и аз не дължим на никого нищо. Отнасяме се към децата си по различен начин, отколкото родителите ни са се отнасяли към нас. Винаги ще им помагаме, както можем. Мисля, че ще можем да разчитаме на тяхната помощ и в напреднала възраст.

Rate article
Когато със съпруга ми бяхме бедни, свекърва ми си купи кожено палто, телевизор и живееше като кралица .