Kieno nors kito bute? Mokėkite nuomą!

– Mano dukters vestuvės yra ant plauko. Visi susiginčijo su jos svainiu, nes jis blaškosi. Iki vestuvių liko dvi savaitės, o jis rengia koncertus. Nežinau, kuo tai baigsis, bet man gaila dukros, – skundėsi Amanda.
– Kodėl jūs ginčijatės?
– Nepatikėsite, dėl buto. Mes su tėčiu nusprendėme įtikti jaunavedžiams, sukaupėme visas santaupas ir nupirkome butą kaip vestuvių dovaną. Kad užtektų viskam, turėjome parduoti ir sodybą bei garažą. Nekilnojamasis turtas buvo įregistruotas mano dukters vardu. Koks skirtumas, kieno?
– Teisingai…

– Ir mes su vyru taip manome. Butas, žinoma, yra “plikas”. Reikia jį suremontuoti ir įrengti, bet santaupų nebeturime. Mano vyras pasakė svainiui, kad sutvarkysime butą po truputį, kad galėtume greičiau įsikelti. O mano svainis nenori ten daryti remonto!
– Kodėl?
– Matote, tai kažkieno kito butas. Jis nenori investuoti į nekilnojamąjį turtą, su kuriuo neturi nieko bendro. Pasakė mums, kad remontą darytume patys. Jis gali nusipirkti smulkių daiktų, bet nesiruošia išleisti daug pinigų.
– Ką daryti, jei mums nereikės remontuoti? Ar galime tai padaryti?

– Ne, jis visiškai tuščias. Be to, mums reikia pakeisti santechniką, elektrą, grindis ir sulyginti sienas. Senus langus – geriau išmontuoti, kad nesusidėvėtų. Ir padaryti apdailą, bent minimalią, – sako potenciali uošvė.

Pati Amanda tokiomis sąlygomis negyventų, nors yra nepretenzinga. Kaip jauni žmonės gali gyventi tokioje griuvenoje? Ar jiems ne gėda? Mano svainis dirba didelėje įmonėje, gauna gerą atlyginimą, bet jam gaila pinigų. Matote, jis nori susitaupyti nuosavam būstui, kad neliktų be stogo virš galvos.

– Pasirodo, jis nori gyventi ne iš lentynos. Jis reikalauja, kad nusipirktume butą ir savo lėšomis padarytume remontą. Na, jei jis mano, kad butas yra kieno nors kito, tegul moka nuomą. Jei neturėsime normalių santykių, tebūnie. Įdomiausia, kad jis nusišypsojo ir sutiko, – atsidūsta pensininkas.

– Ką sako mano dukra?
– Ji labai nusiminusi ir visą laiką verkia. Ji jį labai myli, o mes negalime pasidalyti buto. Jai nereikia nei daugiau buto, nei remonto, jei tik ateis į protą. Bet man nepatinka, kad vyras nenori nieko investuoti į šeimą. Kas bus toliau? Dar nesusituokęs, jau galvoju apie skyrybas ir turto dalybas, – sako moteris.

Kaip manote, ar mano svainis turėtų investuoti į žmonos butą? Jis planuoja ten gyventi, susilaukti vaikų ir įsikurti. Koks skirtumas, kas oficialus savininkas? O gal jo pozicija logiška? Ką darytumėte, jei tai būtų jūsų svainis?
 

Rate article
Kieno nors kito bute? Mokėkite nuomą!