“Kaip nuspręsiu, taip ir bus!” – Vis kartojo uošvė.

Man pasisekė su vyru, esu už jo ištekėjusi jau penkerius metus. Turime nedidelį šeimos verslą, kuriame ateities planus ir labai mylime vienas kitą. Iš pradžių teko gyventi su jo mama. Kodėl? Nes neturėjome pinigų nei pirkimui, nei nuomai, o mano uošvė turėjo didžiulį dviejų kambarių butą.

Kiekvieną mėnesį atidėdavome pinigų, tikėjomės, kad susitaupysime savo mažam lizdui. Gyvenome skirtingai, turėjau su viskuo susitaikyti, nes mano uošvė buvo viršininkė. Ji buvo gera ir išmintinga moteris, bet jos temperamentas nebuvo cukrinis.

Pavyzdžiui, vakarienei viriau barščius ir grikių paplotėlius, o ji specialiai užsakė picą, sako, šiandien šventė. Mano skanėstai lauks šaldytuve, kol į šiukšliadėžę neišeis. Ji žiūri, kad plaunu vonią, apsimeta, kad nepastebėjo, o po valandos ateina ir sako, rytoj turiu plauti vonią, seniai nesiprausėme. Ir duoną ne tą perku, ir arbatą ne tą, ir rankos ne ten, kur reikia.

Ypatingų konfliktų neturėjome, bet svajojau tapti savo buto šeimininke. Su vyru supratome, kad negalime sau leisti nusipirkti gero buto, todėl paėmėme paskolą. Mano vyras pradėjo užsiminti apie naują priestatą. Po metų mums gimė gražus berniukas Andrejus.

Tada ir prasidėjo visi juokingiausi dalykai. Mano uošvė pamiršo, kad gyvena atskirai. Ji atvažiuodavo anksti ryte ir praktiškai išvažiuodavo vakare. Aš ir taip turėjau pakankamai rūpesčių, todėl turėjau ją linksminti. Jos nuolatiniai patarimai mane tiesiog erzino.

Blogai ploviau sūnaus užpakaliuką, blogai valiau ausis, blogai lyginau sauskelnes… Tada ji persikėlė į virtuvę. Ten ji pradėjo mane mokyti, kaip gaminti maistą mano vyrui. Bet tuo nesibaigė – į miegamąjį atėjo ir pasakė, kad kūdikis turi miegoti ne atskirai, o šalia mamos.

Pastaroji pastaba mane labai įsiutino. Ji rado šiukšlių dėžėje suplyšusias vyro kojines ir užsiminė man, kad aš – išlaidūnė, normali žmona būtų tvarkingai pasisiuvusi ir nešvaistytų pinigų naujoms. Taigi paaiškinau jai, kur eiti. Nesileidau į asmeniškumus, bet atšoviau. Mano uošvė su manimi nebekalba, tik pabaigoje pasakė: “Kaip nuspręsiu, taip ir bus!” Nežinau, ką su ja daryti…
 

Rate article
“Kaip nuspręsiu, taip ir bus!” – Vis kartojo uošvė.