Kaip buvau sugėdintas kavinėje už smulkius pinigus prie kasos

Sakoma, kad įstaigose turėtų būti tinkamas aptarnavimas, kad žmonės sugrįžtų dar ne kartą. Tačiau, kaip paaiškėjo praktiškai, ne visoms įstaigoms tai labai rūpi. Savo istorijoje papasakosiu, kaip nuėjau į restoraną.

Nusprendžiau padaryti kažką malonaus sau ir, užuot ėjęs namo pavargęs ir laukęs dar pusvalandžio, užsisakiau restorane patiekalą ir ramiai grįžau namo jau pavalgęs.

Nuėjau į restoraną, pavalgiau, viskas buvo paruošta normaliai, nelabai skanu, bet nesvarbu. Paskambinau restorano darbuotojui ir paklausiau apie sąskaitą. Sąskaita buvo nemaža. Viskas gerai, pagalvojau. Pažvelgiau į piniginę, ten buvo daug grąžos – pagalvojau, kodėl turėčiau ją palikti gulėti piniginėje? Taip pat turėjau didelę sąskaitą – nenorėjau jos keisti. Apskritai padėjau pinigus ir ketinau išeiti. Tačiau prie įėjimo mane pagavo padavėjas, laikydamas paliktus pinigus.

-Ką statėte? – arogantiškai paklausė padavėjas.
-Kaip ką?! Aš sumokėjau už savo pietus! – nustebęs atsakiau.
– Vadinasi, nereikia mokėti. Duokite man normalias sąskaitas ir arbatpinigių, kodėl nesumokėjote?
-Pagalvok, brangioji, kokie buvo pinigai – štai ką daviau. Aš sumokėjau. O arbatpinigiai, tai pirmas kartas, kai girdžiu, kad garçon jų prašo. Jei būčiau norėjęs, būčiau davęs arbatpinigių.
-Suprantu, bet be jūsų arbatpinigių šiandien neuždirbsiu.
-Ką man tada daryti? -Ką man daryti? Ką daryti, jei duočiau jums arbatpinigių centais? Ar paimtumėte?
-Aišku, bet už pietus sumokėkite banknotais, arba aš juos paimsiu iš vadybininko.

Įžūlumas ar naivumas – koks buvo to garsenybės motyvas!

Rate article
Kaip buvau sugėdintas kavinėje už smulkius pinigus prie kasos