Kai jis grįžo iš darbo, namuose jo nepasitiko katė

Patrikas buvo kuklus vaikinas, neturintis blogų įpročių. Per 25-ąjį gimtadienį tėvai jam padovanojo butą. Na, o kaip jie jam jį padovanojo: padėjo su pinigais pirmajai būsto paskolos įmokai sumokėti. Taigi jis pradėjo gyventi atskirai nuo tėvų. Patrikas dirbo programuotoju, mieliau gyveno ramų gyvenimą, mažai su kuo bendravo.

Kad nebūtų taip nuobodu, jis nusprendė turėti kačiuką. Neįprasta. Kačiukas turėjo priekinių kojų defektą. Žmonės, kurie turėjo kačiuko motiną, norėjo jį užmigdyti, bet Patrikui pasidarė gaila mažylio ir jis jį pasiėmė. Davė jam pravardę Gražuoliukas. Ir jiedu gerai sugyveno: Patrikas skubėjo iš darbo pas Gražuolį, o šis jo laukė koridoriuje ant kilimėlio.

O po kurio laiko Patrikas pradėjo susitikinėti su mergina iš darbo. Mergina pasirodė esanti perkarusi, greitai apsikabino Patriką ir nepraėjus nė mėnesiui persikėlė pas jį gyventi. Jai iškart nepatiko Gražuolis ir ji paprašė Patriko jo atsisakyti, bet šis atsisakė, paaiškinęs, kad Gražuolis jam labai svarbus.

Tačiau Marija nesustojo ir vėl ėmė prašyti Patriko atsikratyti katino. Tuomet Patrikas taip pat jai pasakė, kad gražuolis liks su jais. Marija paaiškino, kad katinas gadina jų įvaizdį, nes kaskart savo sugedusiomis letenomis įtempia svečius. Patrikas dvejojo tarp mergaitės ir Gražuolio, nes mylėjo juos abu.

Beje, jo tėvai nepritarė sūnaus pasirinkimui. Jiems atrodė, kad Marija yra įžūli ir nemandagi. Jie prašė sūnaus neskubėti įteisinti jų santykių, pasidomėti atidžiau.

O kai Marijos tėvai atvyko jų aplankyti, Patrikas galutinai suprato, kad nenori su ja susieti savo likimo. Marijos tėvas nusijuokė pamatęs Gražuolį, kai tik peržengė namų slenkstį. Jis pavadino jį keistuoliu. Tada Patrikas ėmė ginti katiną. Tačiau visą vakarą Marija ir jos tėvas juokėsi iš katino bjaurumo ir patarė atsikratyti gyvūno. Jiems buvo smagu sugalvoti įvairiausių idėjų, kur dėti katiną. O Marijos mama juokėsi iš katino kartu su jais.

Paskutinis lašas buvo tai, kad kitą dieną Patrikas, grįžęs iš darbo, nesulaukė Gražuoliuko kaip įprastai. Kai jis paklausė Marijos, kur katinas, ši jam atsakė, kad nuvežė jį į veterinarijos kliniką ir ten paliko.

Patrikas nuskubėjo ieškoti Gražuoliuko. Ilgas penkias valandas jis jo ieškojo… Ir rado. Patenkintas, kad šeimininkas jį surado, Gražuolis tyliai murkė Patrickui ant rankų.

Grįžęs namo Patrikas liepė Marijai susikrauti daiktus ir ryte išsikraustyti. Jis nenorėjo jos daugiau matyti. Ji jam tapo tiesiog bjauri.

Ryte Marija ėmė pakuotis daiktus ir išėjo. Tyliai. Įžeista. Ji niekada nemanė, kad katinas bus svarbesnis už ją. Gražuolė ir Patrikas gyvena kartu, o katinas po darbo mielai susitinka su savo šeimininku.

 

Rate article
Kai jis grįžo iš darbo, namuose jo nepasitiko katė