Jūs neduodate man pinigų, o kuo turėčiau maitinti savo vaiką?

Prieš porą savaičių ryte paskambino Helena, mano vyro sesuo:
– Kodėl tavo vyras nekelia telefono ragelio? Tai jūs jam neleidžiate?

Ją ištiko isterija. Beveik. Ir ji skambėjo įkyriai.

– Helena, pasakyk aiškiau. Aš užsiėmusi. – Grubiai atsakiau.
-Ji užimta. Ir mano brolis užimtas. Ir niekas man neduoda pinigų. Kuo turėčiau maitinti kūdikį? – Helena ėmė šaukti. Pabaigoje ji beveik rėkė.
– Helena, prieš porą dienų davėme tau pinigų. Eik į darbą. Jie tau tikrai duos pinigų. Gal nežinojai, kad pinigai neatsiranda iš niekur – juos reikia užsidirbti!

Tai jau penktas kartas, kai ji skambina per pastarąsias porą savaičių. Ji tarsi maitinasi tais pinigais. Kaip galima taip greitai išleisti pinigus? Ir skolintus pinigus.

Jos vyro sesers gyvenimas buvo beviltiškas. Ji apgaudinėjo vyrą su turtingu meilužiu, bet jis nesileido į kalbas. Jis paliko ją vieną. Jos vyras negalėjo jai atleisti už neištikimybę. Ji nenori eiti į darbą. O vaikas prašo valgyti.

Jos sutuoktinio sūnėnas atiduotas į darželį, todėl jo motina puikiai gali eiti į darbą. Jei ne laikas, kurį ji praleidžia sėdėdama pažinčių svetainėse, ji eitų į darbą. Aš neturiu laiko.

– Vakare užsuksiu pas tave. Jei nesumokėsi, pasiskųsiu mamai. – ir ji man pakabino ragelį.

Nebijojau jos grasinimų. Turiu puikią uošvę. Ji pasaulietinė moteris. Jei mano dukra sugalvos jai pamaišyti galvą, ji gaus į snukį. Motina nesigėdija.

Vėlai buvau darbe, o kai grįžau namo, radau sūnėną namuose, bet be Helenos. Ji buvo išvykusi. Jos meilužis išvežė ją į Italiją, o ji atvedė sūnų prie mūsų durų. Ji išvyko viena. Negalėjau jo palikti laiptinėje, – pavargusiu balsu pasakė vyras.

Vėl… Kiek dar gali būti… Bet ji neišnyko. Netrukus ji paskambino mums per “Skype” ir pasakė:
– Jūs galite ir toliau kentėti varganą egzistenciją, bet aš netrukus ištekėsiu. Tada atvažiuosiu pasiimti sūnaus ir jį pasiimsiu. O jūs liksite. Lėkšta.

Visa tai ji apipylė negražiais žodžiais, bet aš jų nekartosiu. Tegul ji daro, ką nori. Tai jos likimas. Tai nesvarbu. Ji atėjo pasiimti sūnaus neturėdama ko valgyti. Daugiau jokių vestuvių neketino kelti. Dar vienas sužadėtinis ją paliko. Ko ir reikėjo tikėtis. Ji pasiėmė sūnų, o tada ant slenksčio pasakė:
– Ar gali man duoti pinigų? Neturiu pinigų net grįžti namo. Visi vyrai yra šunsnukiai ir poetai. Aš jais nebepasitikiu.
 

 

Rate article
Jūs neduodate man pinigų, o kuo turėčiau maitinti savo vaiką?