Изваждам воала си от гардероба и от него пада един чаршаф. Осъзнавам, че е адресиран до мен. Но от кого? Отварям го и виждам познатия почерк. От първия ред разбирам, че писмото е оставено от баща ми, който вече не е сред нас. Наистина ли иска да ме разубеди да се оженя?

Този ден не можех да затворя очи. Бях толкова развълнувана, защото утре щях да се омъжа. Мисля, че Марк е идеалният мъж. Сватбата ни беше планирана преди една година, но нямах представа, че ще се омъжа в такъв труден момент. Не искахме шумно тържество, затова решихме да се оженим в църква и след това да седнем в тесен семеен кръг.

Мисля, че не съм първият или последният, който се чувства по този начин. Всяко момиче мечтае за красив, мил младоженец и силно семейство, а после, като на мига, вече не си онова малко момиче и мечтите ти стават реалност.

Продължавах да се чудя дали наистина съм направила правилния избор. Дали със съпруга ми ще успеем да се превърнем в истинска опора един за друг, да бъдем части от едно цяло, да се обичаме до края на живота си, независимо от всичко?

Не съм спала и миг през нощта. На сутринта се събудих, изпих чаша кафе и започнах да се подготвям за най-важния ден в живота си. Точно тогава фризьорката почука на вратата. Час по-късно косата ми беше готова, а аз все още трябваше да се гримирам… Приятелката ми от детството идваше. Бях ѝ обещала още като малка, че тя непременно ще бъде моя шаферка.

Изваждам воала си от гардероба и от него изпада едно писмо. Осъзнавам, че то е адресирано до мен. Но от кого? Отварям го и виждам познатия почерк. От първия ред разбирам, че писмото е оставено от баща ми, който вече не е сред нас. От първия ден, в който е отишъл да защитава страната ни. Знам, че баща ми е мечтал да ме види в сватбена рокля. Сълзите се търкалят по очите ми. Наистина ли иска да ме разубеди да се омъжа? Или може би знае нещо, което аз не знам? Страхувам се, но продължавам да чета нататък

“Скъпа моя дъщеря…!”

Само баща ми ме наричаше така. Как ми се иска сега да е тук!

“Мисля, че Олех е страхотен човек. Но не забравяй – семейството не е само мигове на щастие, то е и огромна отговорност. Ще положите клетва пред Бога, така че трябва да сте верни и да се обичате в дебело и тънко. Ако наистина се обичате един друг, можете да направите всичко. Бракът е готовност да бъдете заедно докрай, независимо от всичко! Той е способността да се уважавате един друг, да се подкрепяте във времена на отчаяние и да се радвате искрено във времена на щастие. Вие сте жена. Това означава, че трябва да защитавате семейния комфорт. Изпълнете къщата с радост и посрещнете съпруга си от работа, сякаш не сте го виждали отдавна. Уверете се, че той не намира причини да се забави на работа, а тича у дома с нетърпение.

Не му се карайте. Нека парите никога не бъдат причина за неразбирателство в младото ви семейство. Всичко материално е нищо в сравнение с духовното. Никога не се карайте за похарчените пари.

Подкрепяйте и се гордейте с вашия мъж. Не забравяйте, че жената дава на мъжа крила. Само с вашата вяра той може да премести планини. Уважавайте се взаимно, оценявайте се, проявявайте грижа и най-важното – не губете най-ценното – чувствата си. Не забравяйте това!

Не се ядосвайте на мъжа си, опитайте се да го разберете. Не го обвинявайте и не го упреквайте. Толкова е лесно в изблик на емоции да разрушиш това, което е градено с години. Бъдете му верни. Уважавайте избора му.

На този свят има много жени. Но само две от милионите са скъпи на сърцето ми – ти и майка ти. Именно заради вашето светло бъдеще сега се боря за нашата свобода.

Не забравяй за нас, тези, които са те отгледали. Помни, че каквото и да се случи, ние винаги сме до теб. И така ще бъде, докато сме живи.

Твоят татко!”

Не можех да се сдържа. Сълзите се търкулнаха по бузите ми като грахови зърна. В края на краищата имам най-прекрасните родители на света. И съвсем скоро ще се омъжа за мъж, когото обичам безгранично.

Rate article
Изваждам воала си от гардероба и от него пада един чаршаф. Осъзнавам, че е адресиран до мен. Но от кого? Отварям го и виждам познатия почерк. От първия ред разбирам, че писмото е оставено от баща ми, който вече не е сред нас. Наистина ли иска да ме разубеди да се оженя?