“Išėjau ir užsitikrinau naują, laimingą šeimą”, – užtikrintai kalbėjo vyras.

Vyras buvo niekuo neišsiskiriantis kaimo berniukas. Jo tėvai buvo vargšai kaip bažnyčios pelės, berniukas neturėjo jokių vilčių ir perspektyvų, todėl jie per prievartą vedė apylinkės mergaitę, kad tik užleistų sau ūkio dalį. Berniukas su ja nesugyveno, jų požiūriai ir prioritetai pernelyg skyrėsi, ji reikalavo pinigų, norėjo tik sėdėti namie ir nieko neveikti.

– Aš važiuosiu į Italiją, į vynuogynus, – kartą pasakė jis. – Pažįstamas iš kaimyninio kaimo nuvažiavo ir iš ten siunčia didelius pinigus jo šeimai. Jis kviečia mane prisijungti prie jo firmos. Jie aprūpina būstu, o aš neturiu laiko, tad viską siųsiu čia.

Mano žmona tuo labai apsidžiaugė. Ji galėjo pasiimti vyrą pas save, gyventi savo malonumui už vyro pinigus ir nereikėjo namuose kęsti to ramaus vaikino. Kas gali būti geriau?

Tuomet vaikinas su kaupu atsiuntė pažadėtus pinigus ir nedaug – tiek pat, kiek gaudavo gimtosios šalies gamykloje. Jis taupė butui mieste pirkti būsimiems vaikams, o jo mylimoji telefonu nervino jį, sakydama, kad dabar reikia gyventi ir kad dar nežinia, ar jis grįš namo, ar ne, ar darbas jį pražudys, o pinigai vis tiek bus sąskaitoje.

Tai tik privertė vaikiną siųsti namo mažiau pinigų. Jis pakeitė kursą, nusprendė, kad jei nori pirkti butą, turi jį pirkti Italijoje. Iš vynuogynų jis negalėjo daug uždirbti, todėl laisvalaikiu ėmė mokytis kalbos, prasiskynė kelią iki vadybininko, paskui išėjo į kitą įmonę, paskui į trečią. Ten jis susipažino su simpatiška itale ir užmezgė santykius. Jis viską žinojo apie žmonos reikalus namuose, todėl nelaikė to neištikimybe. Jis manė, kad ji šiek tiek blaškys jo dėmesį, kaip ir ji, bet jis įsimylėjo.

Bėgo metai, vaikino atlyginimas augo, ir jie su nauja mergina susilaukė pirmagimio. Jis jau nebegalvojo apie grįžimą namo, kai jam paskambino uošvė. Ji niekada neskambindavo, tik rašydavo ir klausdavo, kaip jam sekasi, kada atvažiuos, kada atsiųs pinigų…

– Kokia istorija su kūdikiu? Jis visur mėtosi! Visi kalba apie tavo ir kūdikio nuotraukas internete, – šaukė ji į telefoną.

– Taip, aš čia turiu naują šeimą. Papasakojau tėvams, ir tavo dukra žino. Su ja, kiek žinau, mano namuose jau gyvena ir dar kažkas, – lygiu balsu atsakė vyras.

Močiutė negalėjo nusiraminti. Ji piktai keikė savo buvusį svainį, liepė jam palikti mylimąją ir grįžti namo. Ji sakė, kad jis privedė jos dukrą prie to, kad ji girtuokliauja ir turi romanų su kitais vyrais.

– Ji visada tokia buvo, juk žinai. Ji kaip ir tu nervindavosi ir reikalaudavo pinigų kaip ir tu. Jei nebūčiau nustojęs jos siųsti, nebūtum drįsęs man pasakyti nė vieno blogo žodžio, o kadangi aš juos išleidžiu sau ir kitam, tu pavydi. Aš pats išėjau ir užsidirbau sau naują, laimingą šeimą, – užtikrintai kalbėjo berniukas. – Daugiau man neskambink. Aš tau neatsiliepsiu.

 

Rate article
“Išėjau ir užsitikrinau naują, laimingą šeimą”, – užtikrintai kalbėjo vyras.