Имах лошо предчувствие. Някой сигурно отдавна е намерил чантата ми и се е наслаждавал на късмета си. Какъв идиот.

Бях в трети курс на университета. Майка ми и баща ми живееха в едно село. Въпреки че не бяха богати, успяваха да ми дадат образование. Заради моето образование те натрупаха значителни дългове, но никога не съм ги чувал да се оплакват от това. Напротив, те винаги се гордееха с мен и ме подкрепяха по всякакъв начин. По онова време исках да помогна малко на родителите си, затова си намерих работа. Започнах да печеля добри пари, така че родителите ми почти изплатиха целия дълг. Ние трябваше да изплатим по-малка част.

един ден работех нощна смяна. На сутринта шефът ми ме извика и ми изплати заплатата и бонус за съвестната ми работа. Бях много щастлив от това, защото тези пари щяха да са достатъчни, за да изплатя всичко. Връщах се вкъщи както обикновено – през парка. Почувствах се зле и реших да седна. Явно нощният труд си беше взел своето. По-късно всичко отмина и аз се върнах в апартамента си. Когато се прибрах вкъщи, осъзнах, че съм оставил чантата си в парка на една пейка. Всичките ми пари и важни документи бяха там. Веднага се втурнах натам, но забравих къде съм седнал.

Имах лошо предчувствие. Някой сигурно отдавна е намерил чантата ми и се е наслаждавал на късмета си. Какъв идиот. В продължение на половин час тичах напред-назад, за да търся чантата си, но напразно. Бях загубила всякаква надежда, когато изведнъж чух, че някой ме вика. Обърнах се и видях, че пред мен стои симпатичен човек. Той държеше чантата ми   .

– Това трябва да е твоето – попита той нежно.

Прегърнах го от радост.

– “Дори не знам как да ти благодаря! Цялата ми заплата е в нея.

– Тогава ми дължиш едно кафе. А може би и малко торта…

Същата вечер имахме първата си среща. И не последната… Вече четири години сме заедно    .

 

Rate article
Имах лошо предчувствие. Някой сигурно отдавна е намерил чантата ми и се е наслаждавал на късмета си. Какъв идиот.