Geranoriška slaugytoja pasirodė esanti tikra pabaisa ir tironas sergančiai ir neįgaliai senutei

Sveikiname visus! Noriu pasidalyti nepaprastai dramatiška istorija, kuri nutiko mano draugei Ingai. Ji apie nesąžiningą slaugytoją ir apie tai, kaip išoriškai maloni ir mandagi moteris gali pasielgti visiškai neprognozuojamai. Ši istorija mane sukrėtė. Norėjau pamokyti slaugytoją už tai, kaip ji elgėsi su sergančiu ir bejėgiu žmogumi.

Inga surado slaugytoją, kad ši prižiūrėtų jos motiną, kol ji bus darbe. Jos darbo grafikas gamykloje dažnai keitėsi. Įtemptas darbas ir kintantis grafikas neleido Ingai pačiai rūpintis motina. Be to, ji augino du vaikus.

Mano draugė pradėjo ieškoti slaugytojos internete pagal rekomendacijas. Ingai reikėjo patyrusios moters, ir jos paieškos greitai pasiteisino: Jai patiko slaugytoja. Globėja pasirodė esanti labai maloni, draugiška ir mandagi moteris. Jai buvo 52 metai, tačiau ji atrodė prižiūrėta ir gaivi. Žiūrėdamas į Noną galėjai pagalvoti, kad ji yra pats maloniausias ir rūpestingiausias žmogus, niekas iš jos nesitikėjo pykčio ar skriaudos. Iš pradžių Nonna buvo labai rūpestinga ir dėmesinga savo močiutei. Ji buvo visiškai bejėgė, negalėjo net pati pavalgyti.

Tačiau vieną dieną Nonna kardinaliai pasikeitė. Ji virto grubia ir žiauria tirone. Slaugytoja leido sau šaukti ir keikti pagyvenusią ligonę. Nonna net trenkė senutei per galvą. Senutė nesugebėjo skųstis savo skriaudike: ji verkė ir murmėjo kažką nesuprantamo.

Negalėjau to žiūrėti, kai Inga atnešė man vaizdo įrašą iš paslėptos kameros, įdėtos specialiai tam, kad matytų, kas vyksta jai nesant. Kaip galima taip elgtis su bejėgiu žmogumi, kuriuo turėtum rūpintis? Tai šventvagystė! Slaugytoja maitindavo senutę šaukštu, o paskui supykusi trenkdavo jai tuo pačiu šaukštu per galvą. Jei nenorite kuo nors rūpintis, kam jums slaugytojos darbas?

Inga klausė, kas lėmė tokį požiūrį į motiną, nes ji mokėjo laiku ir taip, kaip buvo sutarta. Be to, su Nonna elgėsi kaip su šeimos nare. Kodėl ji taip tyčiojosi iš ligonio? Čia ją aiškiai paveikė žmogiškumas ir ji prisipažino, kad paprasčiausiai prarado nervus. Nonna nebandė gudrauti, nes priimant į darbą ji buvo įspėta apie kambaryje esančią kamerą.

Inga, vargšė, pasakojo apie tai pro ašaras. Ji kaltino save, kad leido pabaisai prisiartinti prie motinos. Nonna iš pradžių gerai rūpinosi močiute, ir vaizdo įrašuose nebuvo nieko blogo. Ilgainiui senutę teko maitinti šaukštu, o kartais ji išvis atsisakydavo valgyti, bet jai reikėjo valgyti. Slaugytoją ėmė erzinti būtinybė įkalbinėti negaluojančią moterį valgyti.

Sunku buvo patikėti, kad tokia maloni slaugytoja iš tikrųjų buvo baisus ir žiaurus žmogus! Inga ją išvijo ir nusprendė paduoti į teismą, kad tokie žmonės kaip ji nedirbtų slaugytojais.

Dabar močiutė labai bijo nepažįstamų žmonių, ji nenori su niekuo būti bute, nebent ten būtų jos dukra. Be to, ji turi rimtų atminties problemų, o lėtinės ligos paūmėjo. Kai aplankau Ingą, kalbamės tyliai, kad netrukdytume mamai.

Siaubinga tai, kad senolė pati nesugebėjo pasakyti dukrai, kaip iš jos tyčiojamasi! Sergančiam ir bejėgiam žmogui teko iškęsti patyčias. Kokia laimė, kad yra vaizdo kameros! Šiandien Inga vėl ieško slaugytojos, bet dabar atidžiau renkasi kandidates. O senolė baisiai susinervina, kai savo bute pamato nepažįstamą žmogų.

Nonos žiaurumas ir nežmoniškumas smogia į akis. Kodėl tokie žmonės eina pas slaugytojus? Juk yra tiek daug kitų specialybių. Tikiuosi, kad niekas kitas nepriims jos prižiūrėti sergančio giminaičio!

Kaip galima rėkti ant sunkiai sergančio žmogaus? Tokie žmonės kaip vaikai, jie nieko nesupranta, jie bejėgiai ir ne jų kaltė, kad jiems reikia pagalbos! Inga paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Nonna “slaugo” savo motiną. Prasidėjo karšta diskusija, ir dabar niekas nenori jos įdarbinti.

Pasirūpinkite savo pagyvenusiais tėvais! Atidžiai patikrinkite, kam juos paliekate, ir nepasikliaukite nepažįstamais žmonėmis!

Rate article
Geranoriška slaugytoja pasirodė esanti tikra pabaisa ir tironas sergančiai ir neįgaliai senutei