Една майка решава да продаде апартамента си, за да изплати дълга си и да изведе сина си от затвора.

Бях на петнайсет, а брат ми – на тринайсет, когато баща ми почина, и оттогава живеехме с майка ми в един апартамент в края на града. Когато той почина, разбрах, че съм единственият мъж в семейството, затова постоянно си търсех работа на непълно работно време и помагах на майка ми, доколкото можех. В повечето случаи печелех малко пари, но все пак това беше моят принос към бюджета. Майка ми беше против да работя, сякаш съм още млад и ще имам време. С течение на времето тя разбра, че няма как да ме спре, затова ме помоли поне да избирам работа, която няма да навреди на здравето ми, защото успях да работя и като товарач.

Брат ми израсна точно обратното на мен. Той беше много палав и изобщо не мислеше за майка си, затова често се забъркваше в неприятности, а тя трябваше да ходи на училище и да слуша какво не е наред. С брат ми имахме добри отношения, но когато напуснах училище, бях щастлива, защото сега той по-малко ми искаше пари. Престанах да вземам пари от майка ми едва когато започнах да печеля пари сама. Разбира се, брат ми знаеше за това и можеше да ми иска пари, защото майка ми често му отказваше. Когато му казвах, че е време да започне да мисли за това да изкарва пари сам, той се обиждаше.

Влязох в добър университет и заживях в общежитие. Именно там започнах да се срещам с Ирина. Когато се дипломирахме, й предложих брак. Докато се установявахме в живота, живеехме при родителите ѝ, а после с тяхна помощ платихме първоначалната вноска и купихме ипотечен кредит за апартамент. Отначало мислехме да живеем под наем, но после осъзнахме, че няма смисъл. По-добре е да плащаш за собствения си, отколкото за чуждия.

Животът на брат ми беше различен. Той също учеше в институт и след това ходеше на работа, но правеше всичко “само за да се справи”. Разбира се, колегата му забелязал това и решил да го подстави, но брат ми бил невнимателен, затова не забелязал какво подписва. Нямаше какво да доказваме, а и сумата беше много голяма и непосилна за семейството ни.

Майка ми реши да продаде апартамента, за да изплати дълга и да измъкне сина си от затвора. Разбира се, не можех да оставя двама скъпи хора на улицата. Посъветвах се със съпругата си и ги приютих. Проведох сериозен разговор с брат ми и му обясних, че няма да търпя това в дома си. Даваме му два месеца, за да си намери работа и да се устрои в живота, в противен случай няма да го храним и да го държим вкъщи.

Изминаха два месеца, а брат ми все още не си е намерил работа и изглежда не планира да го направи. Съпругата ми не издържа и му каза да напусне. Брат ми си тръгна и го нямаше цяла нощ. Майка ми плаче и не може да си намери място, където да отседне, а жена ми е притеснена, също като мен. Но трябва ли да го търпим? Приехме майка ми с радост, но той е здрав мъж, който може да работи нормално, така че защо трябва да го храним за наша сметка? На всичкото отгоре все още трябва да плащаме ипотеката.

Rate article
Една майка решава да продаде апартамента си, за да изплати дълга си и да изведе сина си от затвора.