Dėkoju už patirtį, kurią patyriau santuokoje su jūsų sūnumi. Aš jį sugrąžinu tau.

Brangioji uošvė!

Apgailestauju, kad negaliu vadinti tavęs mama, kaip norėjau, kai susipažinome su tavo sūnumi ir jis man pasiūlė. Žinoma, labai norėjau ištekėti, mano artimos draugės jau kurį laiką buvo žmonos, ir aš su pavydu stebėjau, kaip jos bendrauja su savo vyrais, rūpinasi vienas kitu, rodo pagarbą ir meilę.

Svajodavau apie tokią šeimą, kurioje vyras visada būtų šalia manęs, kurioje galėčiau rasti jame atramą, šeimą, kurioje augtų vaikai ir mes kartu jais rūpintumėmės. Taip pat svajojau, kad rūpinsiuosi savo vyru, kad jis jaustų mano meilę, kad galėtų su manimi pasikalbėti apie viską.

Kai pirmą kartą pamačiau ir supratau jo požiūrį į tave, pagalvojau, kad augini būtent tokį vyrą, kuris turėtų būti mano gyvenime. Prieš vestuves tu pasakei vieną frazę, kuri nusakė perspektyvas, kurios manęs laukia ateityje, gal tu ją ir pamiršai, bet aš ją vis dar prisimenu ir labai gailiuosi, kad tuo metu nesuteikiau tavo žodžiams tokios reikšmės, kokios jie nusipelnė. Štai jie: “Mano sūnus įpratęs rūpintis tik viena moterimi”. Ši maža frazė yra esmė to, ką nuo vaikystės įdėjote į savo sūnų ir toliau visokeriopai jį palaikote, kai jis taps vyru.

Jūsų sūnus niekada neatsisakys bėgti į vaistinę paimti jums tablečių, vežti jų per visą miestą, nors vaistinė yra vos už kelių žingsnių nuo jūsų namų, o ir pačiam nusipirkti citramono nėra sunku. Jei pas jus girgžda lauko durys, vyras skuba tepti, todėl nesijaudinkite dėl tokios “rimtos” problemos. Tai, kad visos mūsų buto durys girgžda skirtingais tonais, jam nerūpėjo, kaip ir krentančios spintos durys.

Kai vyras nuvežė mane į kotedžą, užuot išvedęs pasivaikščioti su tavimi į parką, tu sukėlėte skandalą, apkaltinusi mane beširdiškumu, tinginyste ir įpročiu patogiai judėti. O kodėl gi ne, juk tikrai patogiau keliauti automobiliu nei traukiniu, o vilkti dausų derlių maršrutiniu autobusu irgi ne pati geriausia mintis. Bet tada norėjosi pakvėpuoti grynu oru. Pasiūlymas tai padaryti prie dačos nepraėjo, nes ūkyje yra ką veikti.

Mano vyras yra nuostabus sūnus. Kai negalėjai užmigti ir antrą valandą nakties pasidalinai su juo savo bloga nuotaika, negalvodama apie tai, kad ir sūnus, ir aš ryte turime eiti į darbą, jis nuskubėjo imti taksi, nes vakare buvo šiek tiek išgėręs ir nenorėjo rizikuoti savo teisėmis. Užuot padėkojęs jam, išreiškėte jam, kad būtų gerai susilaikyti nuo gėrimo su žmona, jei jūsų motinai naktį gali prireikti pagalbos. Žinoma, tu gali susilaikyti nuo visko, ne tik nuo alkoholio, nes jis yra tavo sūnus, o aš esu “tik” jo žmona.

Sveikinu tave už tai, kad santykiuose su sūnumi neduodi manęs ant delno, nors ir kvaila dalytis vyru tarp mūsų, bet būtent tai tu ir padarei. Tu nenori su niekuo juo dalytis.

Ačiū Dievui, kad neturime vaikų. Jie iš karto nesuprastų, bet ir negalėtų pretenduoti į tėtį, nes pirmenybę turi močiutė. Tavo rūpestingas sūnus net nepalaikė manęs, kai man to labai reikėjo, palaikė mano draugas, suprasdamas, kad depresija nieko gero neduos. O aš taip tikėjausi iš Jūsų sūnaus sulaukti bent kelių palaikymo, užuojautos ir supratimo žodžių, bet vietoj to jis vėl skubėjo pas Jus su trąšomis kambarinėms gėlėms.

Taip, prisipažįstu, pralaimėjau, negalėjau jam tapti tuo, kuo esi tu, nors labai stengiausi. Gaila, kad visos šios pastangos liko nepastebėtos jūsų sūnaus. Jis iš tiesų yra įsimylėjęs vieną moterį – tave. Tie meilės žodžiai, kuriuos jis man ištarė, buvo tik formalumas, protokolas tarp nuotakos ir jaunikio.

Noriu būti reikalinga vyrui, man nereikia “blizgančio” tobulo vyro, tegul jis nesureikšmina griežtos tvarkos, kaip tai daro jūsų sūnus, tegul kartais grįžta namo po išgertuvių su draugais darbe, ko jūsų sūnus sau niekada neleido, svarbiausia, kad aš jam reikalinga, kad jis jaudinasi dėl mano nesėkmių, džiaugiasi mano sėkmėmis.

Labai džiaugiuosi, kad supratau, jog mano vyras niekada nebus toks vyras. Mes su juo net vaikų neturėjome, nes stiprių emocijų nereikia, jūsų sūnus taupė jūsų širdį, tik jūsų, ir niekieno kito. Šis “taupumas” ir paskatino mane vis dėlto pastoti. Dabar mano gyvenime yra dar vienas vyras ir berniukas, kuris mums gims po trijų mėnesių.

Pažadu, kad užauginsiu šį berniuką tikru vyru, bet ne jūsų prasme. Dėkoju už patirtį, kurią įgijau santuokoje su Jūsų sūnumi. Atnešu jį tau tokį pat sveiką, dėmesingą ir rūpestingą. Būk su juo laiminga.

Jūsų buvusi dukterėčia.

 

Rate article
Dėkoju už patirtį, kurią patyriau santuokoje su jūsų sūnumi. Aš jį sugrąžinu tau.