Daugelis žmonių mano, kad gyvenimas privačiuose namuose yra nuostabus! Bet ar tikrai taip yra?

O, kai kurie žmonės yra romantiški. Jie žiūri amerikietiškus filmus, kur šeimos laimingai gyvena privačiuose namuose, ir mano, kad taip pat yra ir mūsų kaime. Bet juk Amerika yra Amerika, o pas mus viskas kitaip. Žuvies iš tvenkinio be darbo neištrauksi. Tai stereotipas, kad kai turi privatų namą, esi laisvas savo nuožiūra. Gali ir kepti šašlykus, ir gulėti hamake, ir suptis, niekas nerėkia, nešvilpia, ūsai nejuda. O ką, turi savo teritoriją ir jokių kaimynų šalia. Bet viskas ne taip, kaip atrodo. Privatus namas – tai pirmiausia sunkus darbas, nes jis stovi ant žemės, kurią reikia tvarkyti. O dėl namo reikia nuolat budėti. Ten reikia prikalti vinį, ten pakeisti stogą, o ten dar kur nors ką nors padaryti. Ir visa tai namo savininkas turi padaryti pats. Apžvelkime keletą dažniausiai pasitaikančių privataus namo problemų.

1. Žiemos nepatogumai

Gyvenimas privačiame name žiemą yra nemažas iššūkis. Jei viduje turite vonios kambarį ir šildymą, jums labai pasisekė. Jei ne – pasitinka šaltos kojos dėl nuolatinio kopimo į gatvę ir rankų skausmas, nes tenka kaupti malkas, jas pjauti, kapoti. Ir tai velniškai sunkus darbas. Nepamirškite, kad kai daug sniego, reikia atsikelti ryte ir valyti sniegą kieme – kaip kitaip vaikščiosite? Bute komunalininkai tai padarys už tave.

2. Prižiūrėti žemę.

Tegul visas jūsų namas būna apsodintas veja ir gėlėmis, su gražiais takeliais. Bet net ir tuo visu reikia rūpintis. Nes veją reikia pjauti ir laistyti, o gėles taip pat reikia prižiūrėti. O jei pasodinsite daržovių, darbo bus dar daugiau. Apie kokias atostogas galime kalbėti?

3. Jūs pats esate savo bendravimo priemonė.

Tik atrodo, kad labai gerai, jog nereikia kam nors skambinti, kad ką nors sutvarkytų. Aš pats galiu tai sutvarkyti. Bet ką daryti, jei vidury nakties kyla problemų su dujų vamzdžiu ar vandentiekio linija? Tektų ilgai laukti, kol vėl grįžtumėte į civilizaciją.

4. Įžūlūs kaimynai

Ne tik daugiabučiuose nuolat kyla problemų dėl triukšmingų kaimynų. Privačiuose namuose būna lygiai tas pats. Mėgstamiausias konfliktas – kova dėl žemės sklypo. Kaimynas gali manyti, kad penki centimetrai jūsų žemės priklauso jam, ir jūs turėsite nuolatinių skandalų.

5. Triukšmas

Taip, taip, triukšmo gali būti ir privačiame name. Vakarais šunys nuolat loja, loja, loja ir kanda. Rytais klykauja gaidžiai, neįmanoma ramiai miegoti. O ryte gali išeiti į kiemą išgerti kavos, o po tavo tvora arba tiesiai kieme miega girtuoklis. Repino paveikslas “Atvykę”. Toks malonumas, ar ne?

Kaip sakoma, ten, kur mūsų nėra, yra gera. Bet jei ir jūs nusprendėte parduoti butą ir išvykti į kaimą pakvėpuoti grynu oru, atidžiai išstudijuokite šią temą. Kaimas tikrai ne kiekvienam, o kartais ir visai ne miestui.
 

Rate article
Daugelis žmonių mano, kad gyvenimas privačiuose namuose yra nuostabus! Bet ar tikrai taip yra?