Kaip mano uošvė išsprendė mūsų baldų klausimą

Turime gana didelį ir gražų kaimą. Jame gyvena toli gražu ne skurdžiai gyvenantys žmonės. Beveik visi gyventojai dirba vietiniame klestinčiame ūkyje, todėl niekas nėra vargšas. Pagal išsilavinimą esu mokytoja, todėl gavau auklėtojos darbą vaikų darželyje.

Vyro šeimą pažįstu jau seniai, nes jie kilę iš gretimo kaimo. Apylinkėje buvo tik viena mokykla, tad ten mūsų keliai ir susikirto. Viskas labai įprasta ir banalu: pradėjome susitikinėti, paskui susituokėme. Po to persikėlėme nuolat gyventi pas mano giminaičius.

Jie mums skyrė didžiulį miegamąjį, esantį antrame aukšte. Galima sakyti, kad viskas buvo atskirai. Kaimo taryba skyrė mums žemės, kad galėtume pasistatyti namą. Statybų metu reikėjo sugyventi su sutuoktinio šeima, prisitaikyti prie jų.

Kad būtų patogiau, nutarėme nusipirkti naujų baldų savo kambaryje, o persikėlę į naują namą – kartu su jais. Na, tokie buvo jo planai mums.

Taigi su vyru nuvažiavome į rajoną ieškoti sofos, stalo, naktinių spintelių ir pan. Išfantazavo mums baltą baldų komplektą. Jau įsivaizdavau, kaip jis gražiai atrodys, susiliejęs su sienomis ir grindimis. Vyras neprieštaravo – jam nerūpėjo, jis leido man rinktis.

Deja, viskas buvo labai brangu – šiuo metu negalime sau to leisti. Todėl nusprendėme palaukti iki atlyginimo dienos, kad nereikėtų iš nieko skolintis ar imti paskolų.

Šią savaitę tiesiog skraidžiau ant sparnų laukdama pirkimo. O dabar ilgai lauktas atlyginimas jau rankose ir rytoj ketiname iš ūkio išsinuomoti sunkvežimį išsirinktiems baldams.

Ryte man paskambina partnerė ir praneša, kad ji labai serga ir kad aš vienintelis galiu ją pavaduoti. Lieku antrai pamainai. Atsižvelgiant į tai, kad automobilis užsakytas ir vyras tiksliai prisimena, kokius baldus išsirinko, tada jis važiuoja jų pasiimti be manęs.

Grįžau namo visa laiminga, laukdama stebuklo, nes vyras su tėvais turėjo grįžti ir viską sutvarkyti. Atidariau duris, vos neapsiverkiau. Nustatė, kad, bet spalvos nėra! Norėjau būtent baltos spalvos, o vyras apie tai visas ausis murmėjo! Ir kas tai yra? Rudos spalvos rinkinys? Mano pasipiktinimas neturėjo ribų.

Pasirodo, sutuoktinio mama nusprendė eiti kartu su juo ir stebėti pirkimo procesą. Ten jis parodė jai mano pasirinkimą, bet ji manė, kad jis neįdomus ir nepraktiškas. Neįsivaizduoju, kokių dar argumentų ji jam pateikė, tik mano vyras pasidavė jos įkalbinėjimams ir paėmė tai, ką ji nurodė.

Mane ištiko isterija. Apimta pykčio ir apmaudo, paėmiau kastuvą ir ėmiau kasti sode. Dariau tai iki saulėlydžio. Tuo pat metu verkiau. Beveik iškasiau visą sodą.

Mano vyrą ir jo šeimą tokia reakcija nustebino. Jo tėvas rimtai papriekaištavo motinai, kad ši kišasi į sūnaus ir jo šeimos gyvenimą. Jis net iškeikė sūnų, kad šis neklausė manęs ir pasidavė motinos įkalbinėjimams.

Nusprendėme, kad nupirkti baldai liks jų namuose, o mano giminaičiai atiduos mums pinigus už juos. Kai persikraustysime į naują namą, nusipirksime tai, ko norėsiu.

Po poros metų namas buvo baigtas statyti ir mes įsikėlėme su naujais baltais baldais. Mano uošvis net padovanojo mums skalbimo mašiną kaip paskatinimą, kad aš neįsižeisčiau.

 

Rate article
Kaip mano uošvė išsprendė mūsų baldų klausimą