Ричард е сигурен, че жена му ще му изневери. Затова решава да я разпита и е изумен.

– “Скъпи, няма ли да закъснееш?” – каза Анджелина на съпруга си, който говореше по телефона. “Имаш полет след два часа.
– Не ти ли казах?” Ричард изненадано погледна съпругата си. Служебното пътуване се отлагаше. Мисля, че ще замина след няколко дни.
– Разбирам – отвърна Анджелина и веднага се втурна към кухнята, за да вземе телефона. След като изпрати съобщение на някого, тя се върна в стаята. След това Ричард стана още по-убеден в предположенията си, че съпругата му му изневерява. По някакъв начин тя му позволява много лесно да излиза с приятели и да ходи на командировки. Тя не се ядосва, когато той се прибира вкъщи пиян. Приятелите му единодушно твърдят, че такива жени са рядкост и няма никакви подводни камъни, които да се открият. Но Ричард беше измъчван от угризения на съвестта.

Той е с осем години по-възрастен от съпругата си. Ами ако тя си намери по-млад мъж, защото не се интересува от него?
Поне Ричард беше достатъчно умен, за да запази предположенията си за себе си. Би било напълно неподходящо да обвинява някого без доказателства. Той искаше да бъде сто процента сигурен. Затова мъжът не можеше да измисли по-добър вариант от това да постави камери в целия апартамент.
Ричард отиде в командировка в лошо настроение. Дори Анджелина забеляза колко разстроен изглеждаше той. Тя се канеше да му даде хапчета. Ричард се успокоил от загрижеността на съпругата си, така че в един момент си помислил, че всичко е наред.

Той не искаше да гледа видеото онлайн, а и нямаше време за това. Едва вечерта Ричард щял да стартира приложението и да гледа видеото. След като гледал пет минути, мъжът затварял приложението и прибирал лаптопа си… възможно най-далеч от изкушението.
Служебното пътуване мина бързо. Същия ден Ричард изпратил съпругата си на работа, отворил лаптопа си и започнал да гледа видеото. Той все още не искаше да знае цялата истина.

Затова отвори лаптопа и включи записите. Отначало всичко било както обикновено. Анджелина се събуди, нахрани се и почисти къщата. Но по-късно следобед Ричард забеляза, че съпругата му, винаги стилно облечена, седи с къси панталони и огромната си тениска пред компютъра и играе някаква игра. От другата страна на компютъра се чуваха гласовете на другите играчи. Анджелина се оказа пристрастена към хазарта.
– Това, разбира се, не е нещо добро. Но всеки си има своите хобита – успокои се Ричард.
След това той премина през всички останали записи в ускорен режим. Не видя нищо ново. Компютърът и другите домакински задължения. Но най-важното беше, че през това време в къщата не е имало други хора.

Мъжът затвори лаптопа и издиша. Сега се чувстваше виновен единствено за това, че може да мисли така за жена си. Затова Ричард реши да купи на съпругата си голям букет рози и да направи романтична вечеря. Засега обаче решил да не премахва камерите за наблюдение. Не знаеше, че…

 

Rate article
Ричард е сигурен, че жена му ще му изневери. Затова решава да я разпита и е изумен.