Ребека се разплака, когато чу новината за сина си, и ми каза да опаковам нещата му, а тя сама ще му донесе всичко.

Съпругът ми беше закаран в болницата направо от работа. Казаха ми, че се чувствал много зле, затова извикали линейка. При пристигането ми там лекарите веднага ми поставиха диагноза апендицит. В болницата ми дадоха списък с нещата, от които се нуждаеше съпругът ми, затова бързо изтичах да събера и купя всичко с надеждата, че родителите ми ще ми помогнат. Със съпруга ми имаме тримесечен син, така че наистина не исках да ходя в болницата с него за пореден път   .

първоначално се обадих на родителите си и ги помолих да се погрижат за внучката ми. Майка ми каза, че тя и баща ѝ са на вилата с приятели, всички са пияни, така че няма кой да шофира, и тогава започна да звъни на свекърва си. Ребека се разплака, когато чу новината за сина си, и ми каза да опаковам нещата му, а тя сама ще му донесе всичко. Разбира се, бях разстроена, че няма да видя съпруга си, но така или иначе не исках да ходя там със сина си.

На сутринта майка ми се обади и започна да ми разказва каква лоша дъщеря съм, защото съм развалила партито им с новината, че зет ми ще се оперира. След нейния “монолог” тя най-накрая се съгласи да седне с внука си, докато аз посещавам съпруга си     .
Когато стигнах до стаята на съпруга ми, се забавих, защото съседката му ми разказа интересна история за това как свекърва ми дошла и започнала да разказва на всички колко съм ужасна. Според нея аз съм била виновна за това, че съпругът ми е опериран. Как би могло да бъде иначе?

Не знам как да реагирам на това поведение на родителите ми. Това е едно след друго. Значи може би сега на мен и съпруга ми ни е забранено да се разболяваме, за да не спрат да се забавляват и да ни казват колко сме ужасни? Така че и те винаги ще бъдат здрави?

 

 

Rate article
Ребека се разплака, когато чу новината за сина си, и ми каза да опаковам нещата му, а тя сама ще му донесе всичко.